Безжични мини камери за скрито наблюдение: най-новата система за наблюдение

Мини камерата е високотехнологично компактно устройство за провеждане на невидимо видеонаблюдение.


 • Съвременните безжични мини камери за скрито наблюдение са разработени с помощта на иновативни технологии, което ви позволява да създадете устройство, сравнимо по размер с малък бутон. Въпреки това, такъв малък размер не влияе на функционалността на камерата. Устройствата се използват широко в бизнеса и у дома. Цялата информация за мини камери е описана в тази статия.
Какво представляват безжичните мини камери за скрито наблюдение.


Мини камерата е малко устройство за запис на видео събития, което се прикрива като домакински уреди и декорация на дома. 

Такива модерни камери са се превърнали в достоен заместител на големи скрити устройства.

Мини CCTV камера лесно се побира в дланта на ръката ви, което дава възможност да я носите удобно и безпроблемно.

Мини устройства за видеозапис могат да се използват в много области, главно те се използват за лични цели.


              Китай се счита за основен производител на това оборудване. От година на година се произвеждат нови, подобрени модели, задоволяващи нарастващото търсене на потребителите.


             

Обхват на малки камери за скрито наблюдение:

 1. скрито наблюдение на подчинените на работните места, без да създава напрежение в екипа и да намалява неговата ефективност;
 2. наблюдението на персонала в къщата дава възможност да се види всичко, което слугите правят в отсъствие на собствениците. Инсталирайки скрито видеонаблюдение в апартамента, можете да се застраховате от присъствието на безскрупулна бавачка или икономка;
 3. запис на важни поверителни срещи, което дава възможност да се запише напредъкът на преговорите и детайлите на разговора;
 4. запис на лекции, семинари, пресконференции, за да могат впоследствие да се запознаят подробно с важни материали;
 5. запис на събития по време на скрито журналистическо разследване;
 6. използването на камерата като автомобилен DVR ще бъде истинско спасение при конфликтни ситуации на пътя и при общуване с представители на КАТ.

Характеристики и предимства на мини камери за скрито наблюдение

       Основната характеристика на мини-камерите е възможността да ги използват дискретно. Поради малкия си размер, те могат да бъдат камуфлирани под копче, копче за ръкавели, брошка или друго парче дрехи и интериор. По този начин е лесно да се използва основното предимство на устройството и да се провежда скрито наблюдение на важни събития и хора.

Видове камери за скрито наблюдение

       Удобно е да използвате кабелни мини камери за скрито видеонаблюдение като постоянно наблюдение на закрито. Камерите се захранват от източник от 5-12 V. Видеосигналът от устройството се предава по кабелна линия. Използването на кабелни системи за видеонаблюдение е удобно с това, че дава висококачествен и стабилен видео сигнал. Присъствието на проводници обаче може да излъчи система за наблюдение, така че те също се нуждаят от камуфлаж.

Безжичните мини камери за видеонаблюдение са по-трудни за откриване от кабелните. 

       Особено, ако устройството имитира домакински предмет. Те могат да работят чрез WiFi или 3G мрежа. Първият тип устройство има висока скорост на данни. Обхватът им на приемане на сигнал обаче не е голям и достига не повече от 50 m.


 • Скорост на кадрите: 30fps
 • Ефективни пиксели: 2 Mpx
 • Диафрагма: f2.0
 • Фокусно разстояние: 3,6 мм
 • Ъгъл на гледане: 140 градуса
 • Видео разделителна способност: 1920 × 1080px (30 к/сек); 1280 × 720 px (30 к/сек)
 • Разделителна способност на снимката: 4032px × 3024px (интерполация от 12 Mpx)
 • Звукозапис: Моно
 • Видео формат: AVI
 • Формат на снимката: jpg
Camera DV SQ11

Camera DV SQ11
 • Водоустойчивост: не
 • Сензор за движение: Да
 • Цикличност на записа: Да
 • Вградена батерия: 200 mAh, Li-Ion
 • Дължина x ширина x височина: 23mm x 23mm x 23mm
 • Цифров изход: USB
 • Тип на картата с памет: микро SD до 32 GB (за предпочитане клас 10 и по-бърз)
 • Тегло: 20 г
 • Производство: Произведено в Китай 
Новите модели безжични камери за мини наблюдение могат да работят чрез 3G на местата, където има достатъчно покритие. Можете да гледате събитията в онлайн режим от мобилно устройство, компютър или лаптоп от всяка точка на света.

Самостоятелни мини камери за видеонаблюдение със запис на карта с памет работят на акумулаторна батерия или сменяема батерия. Няма начин да излъчвате изображението онлайн. 

За да видите снимката, трябва да извадите картата с памет и да я поставите в компютър или лаптоп. Недостатъкът на това устройство е ограниченото количество памет. За да осигурите безпроблемна работа и пълно съответствие на записаните данни, трябва редовно да освобождавате място на картата.

Използването на безжични мини-камери за видеонаблюдение със сензор за движение дава възможност да се използва ресурсът на карта с памет, поради работата на устройството в икономичен режим.

Камерите могат да бъдат цветни или черно-бели. Цветните камери са по-подходящи за снимане през деня, а черно-белите си струва да се използват за нощно време. За денонощно снимане е по-добре да закупите скрита безжична мини CCTV камера от комбиниран тип.

Вградените модели лесно могат да се предадат като обикновени дрехи или интериор. Тя може да бъде химикалка, запалка, копче или брошка.

Аналогова или цифрова миниатюрна камера за видеонаблюдениеРаботата на аналогови устройства и предаване на сигнал се осъществява с помощта на наземна телевизия. Този тип камера не е много популярен сред потребителите, тъй като полученото изображение е обект на смущения и изкривявания.


Цифровите камери са способни да предават висококачествена картина, която почти не се влияе от смущения. Те обаче могат да намалят скоростта на данните. Днес най-популярният тип цифрово устройство е Wi-Fi мини-камера за скрито видеонаблюдение. Тя може да работи на закрито, на открито по всяко време на деня или сезона. Не бива обаче да се забравя, че скоростта на предаване на сигнала намалява, когато между камерата и DVR има стени и прегради.


Ако не е възможно да се използват Wi-Fi модели, препоръчително е да закупите безжични мини камери за скрито GSM видеонаблюдение. Обикновено те се инсталират в селски къщи, на дачи, строителни площадки, където има постоянен сигнал за мобилна комуникация. Картината се предава със скорост 1 кадър / сек.

Цифровите мини-камери могат да бъдат черно-бели или цветни. Първият тип осигурява по-ясна картина и повишена чувствителност. Поради факта, че е необходим по-малък обем памет за черно-бял запис, заснемането на обекта ще отнеме повече време. Наличието на цвят не влияе върху цената на устройството. Всичко зависи от личните предпочитания на купувача. За скрито видеонаблюдение в апартамент, безжичните мини-камери са по-добре да изберете с черно-бяло изображение.

Шпионски мини камери


Днес новопостроените така наречени „шпионски“ камери са много популярни. Размерите им са толкова малки, че устройствата могат да бъдат скрити в рамката на очила, в химикалка, брошка и пр. Въпреки това, въпреки малкото тегло и малките размери на видеокамерата, те имат високи технически характеристики. Благодарение на това устройствата гарантират добро качество на изображението дори при слаба осветеност.

Шпионските устройства могат да се използват при важни преговори на неутрална територия, докато провеждат журналистически разследвания и подобни цели.


Устройствата имат мощни параметри:

видео резолюция от 1280x960 пиксела;
размерът на матрицата на лещите започва от 4 мм;
цветно изображение;
видео запис с честота 30 кадъра / сек .;
звуков запис от 128 kbps;
способността за разпознаване на гласа на човек;
време за непрекъсната работа на устройството 2 часа;
размер на вътрешната памет - от 1 GB или повече.

Основните критерии за избор на мини-камери


Преди да закупите безжична мини камера за видеонаблюдение, трябва внимателно да разгледате нейните характеристики и да се запознаете с видовете устройства, за да изберете подходящата опция.

За висококачествени изображения честотата на кадъра трябва да бъде най-малко 25 в секунда. Идеална опция са мини камери с fps 30.

Монтирането на устройството зависи от конкретния модел. Например, камера без рамка е скрита в елемент от интериора, камерата с форма на химикалка може да има специална стойка, камера с бутони е прикрепена към дрехите.

Преди да закупите безжична скрита камера за наблюдение на WiFi за вашия дом, трябва да обърнете внимание на нейната разделителна способност, ъгъл на видимост, чувствителност, обектив, обхват на възпроизвеждане и яснота на изображението.

Колкото по-висока е разделителната способност, толкова по-добро качество на изображението. Чувствителността трябва да бъде възможно най-висока, за да можете да получите висококачествено изображение от камерата с минимална осветеност на обекта.

Ъгълът на гледане се избира въз основа на работните условия на скритата камера. За да снимате зад обект в малка всекидневна, достатъчно е да закупите скрити камери за наблюдение на апартамент с ъгъл на видимост 60-90º. Ако е необходимо да се заснеме максималното пространство на голяма територия, препоръчително е да инсталирате мини камери с широкоъгълен обектив и ъгъл на виждане 120-185º.

За външно наблюдение трябва да изберете устройства с инфрачервено осветление и сензор за движение, които ще работят през нощта и ще реагират на подвижни обекти.

Камерите със запис на карта с памет се избират според обема на картата, който не надвишава 64 GB. Времето на непрекъснато записана информация зависи от разделителната способност на камерата. Устройствата с разделителна способност 640x480 пиксела ще осигурят запис в продължение на 50 часа, а камерите с размери 1280x720 пиксела ще ви позволят да записвате информация за 20 часа непрекъсната работа на устройството.


Инсталирайте видеонаблюдение

Инсталирането на устройства за наблюдение може да бъде временно или неподвижно, което определя характеристиките на инсталацията. Въпреки това, въпреки това, трябва да се създаде добър преглед на видимостта на устройството и фокусът да бъде поставен правилно.

Трябва също да определите местоположението на камерата, за да осигурите добър преглед за наблюдение на обекта. Скритата камера за наблюдение на къщата, разположена на стената, трябва да има зрителен ъгъл от 70-75º. Тази стойност е подходяща за стандартна стая. Колкото по-голяма е стаята, толкова по-голям е ъгълът.

За скрито наблюдение на офиса е по-добре да поставите микро-видеокамерата в ъгъл, в най-горното й място, което ще увеличи максимално покритието на стаята.
За всички модели безжични мини камери за наблюдение не е възможно да регулирате позицията на камерата и да промените посоката на обектива. Устройството не включва монтажни скоби. За да инсталирате камерите, те трябва да бъдат закупени отделно.

Външните камери трябва да бъдат поставени около периметъра на територията, така че ъгли на видимост на съседните устройства да се пресичат в малка площ. Най-препоръчително е на улицата да използва скрити мини-камери със сензор за движение, които трябва да бъдат инсталирани по стените на къщата под козирка.

Организацията на скрито видеонаблюдение в апартамент не предполага извършването на сложни действия. Основното е да следвате ясно инструкциите, които са приложени с устройството.

Първо трябва да определите зоната за наблюдение и да очертаете оформлението на контролните точки. Важно е да се гарантира максималният обхват на камерата. Прозорците и вратите трябва да бъдат включени в ъгъла на видимост на устройството. Предимството на малките камери е възможността да ги маскират на всяко удобно място. Идеалният вариант е, когато до мястото на инсталиране на камерата е възможно да го свържете към 220 V захранване.

Камерата се свързва към 8 V захранващ адаптер, който се включва в контакта. За получаване на сигнал от една камера обикновено се използва приемник, а от няколко устройства се използва DVR. И двете са свързани към източника на захранване с помощта на адаптер 12 V. С помощта на аудио-видео кабел, проводниците на който са поставени в съответните конектори, приемникът или DVR са свързани към монитора.

Популярни модели и цени на мини-камери за скрито наблюдение
Говорейки за колко струва безжична мини камера за наблюдение, спокойно може да се каже, че това е евтино удоволствие, ако нямате предвид професионално оборудване, цените за което започват от няколко хиляди долара.

Най-простата мини-камера може да струва само няколко хиляди рубли. Ако изберете подобрен модел с разширен набор от технически характеристики, тогава цената на устройството ще варира между 6-10 хиляди рубли.

Моделът KRS-400 е скрита IP камера за видеонаблюдение, цената на която е 1700 рубли. Това устройство от висок клас има висока чувствителност и добра разделителна способност, което ви позволява да получавате висококачествено видео при минимална светлина.

Камерата TBC-A13721R се използва за външно видеонаблюдение. Устройството е оборудвано с IR LED, режим на нощно снимане и сензор за движение. Разделителната способност на матрицата е 700 TVL, чувствителността е 0,001 лукса. Можете да закупите скрита камера за наблюдение за 40$.

Скритата камера за домашна сигурност Cube 1 ви позволява да получите цветно изображение със звук, което може да бъде гледано онлайн на лаптоп или мобилен телефон навсякъде по света. Обхватът на предаване на сигнала е 100 м. Ъгълът на гледане на камерата е 92 °. Камерата има вградена батерия, благодарение на която можете да извършвате непрекъснато снимане за 1 час. Цената на устройството е 40-60$.

102DBPAL жична цилиндрична камера е аналогово устройство с висококачествен обектив и цветна матрица. Позволява ви да получите висококачествено видео благодарение на добрата резолюция. Можете да закупите скрита мини видеокамера за видеонаблюдение за 50$.

Цветната мини-камера Ambertek RS-101 със запис до 64 GB на карта с памет има резолюция 640x480 пиксела, 2-мегапикселов сензор, който осигурява висококачествен видеозапис на закрито. Цената на устройството е 2200 рубли.

Ambertek MD-98 е цветна безжична мини камера за скрито видеонаблюдение, цената на която е около 65$. Има разделителна способност 1280x720 пиксела, вградена карта с памет за 32 GB, ъгъл на видимост 170 °. Устройството е оборудвано с нощни светлини и сензор за движение.


Каква е тогава тайната на наблюдението, ако е необходимо да се уведомява за това? Тук трябва да знаете основното, че всички заснети видео материали не могат да бъдат рекламирани, използвани в съда или друг изпълнителен орган. Всеки, който е извършвал скрито видеонаблюдение, като по този начин е нарушил закона, попада под наказателна отговорност.

Заснетата информация обаче не трябва да се разпространява. Например прикритата стрелба в апартамента, където работи бавачката, ясно ще покаже как се държи спрямо детето в отсъствие на родители. Предприемач, който е инсталирал видеонаблюдение на персонала, ще може да разбере, че е измамен. Благодарение на тази информация можете да създадете правилната позиция както в семейството, така и в бизнеса.

Използването на мини-камери за осъществяване на скрито видеонаблюдение бързо набира популярност. Информацията, получена чрез скрито видеонаблюдение, ще помогне навреме да обърнете внимание на небрежните и недружелюбни служители и обслужващ персонал и да предприемете действия за решаване на проблема.шпионски камери, скрити камери, шпионска камера, камери цени, охранителна камера, безжични камери за външен монтаж цени, записваща камера с детектор на движение, комплект за видеонаблюдение, скрити камери за видеонаблюдение, камери за видеонаблюдение втора ръка, бутафорни камери, малки камери, камери за видеонаблюдение olx, безжични камери за външен монтаж, шпионска камера с предавател, захранване за камери, скрити камери цени, камера шпионка, домофон с камера, камери дахуа, малка камера, ип камери, камери dahua, камера за каска, микро камери, камера с датчик за движение и памет, cctv камери, скрити камери цена, dvr камери, камера за нощно виждане, камера шпионка за врата, бутафорна камера, готови комплекти за видеонаблюдение, скрити камери в къщи, камера за входна врата, шпионски камери olx, бутафорна камера с детектор за движение, дахуа камери, крушка с камера, домашни камери, камери за външно наблюдение, спортни камери, записващи камери, професионални скрити камери, ip камери за видеонаблюдение, камери със звук, външни камери, най малката камера, соларна камера с датчик за движение, камери за наблюдение olx, ip камера за външен монтаж, камери за наблюдение технополис, камера за шпионка, камери wifi, панорамна камера, ip camera escam, камери за вкъщи, безжична камера за външно наблюдение, камера за външен монтаж със запис, видове камери за видеонаблюдение, камера за къща, уай фай камера, шпионка с камера, малка камера за наблюдение, портативна камера, скрити камери с wifi, камера за нощно виждане за кола, камери хиквижън, химикалка с камера, бутафорни камери за видеонаблюдение, скрити камери и микрофони, шпионка за врата с камера, поставяне на камери, камера в електрическа крушка, wi fi камера за външен монтаж, магазин за камери, миниатюрни камери, двр камери, камера със сензор за движение, камера за шпионка на врата, камера с батерия, камера в крушка, скрита ip камера, магазин за фалшиви камери, камери на батерии, вифи камери, детектор за камери, термовизионна камера цена, записваща камера за външен монтаж, камери за видеонаблюдение технополис, usb камера за наблюдение, записваща камера, охранителни камери безжични, камери с двр, видове камери за наблюдение, какво е ip камера, камера със звук, дивиар за камери, фалшива камера за видеонаблюдение, камера с датчик за движение, камера за врата, kameri cena, миниатюрна камера, фалшиви камери цени, камера химикалка, соларен панел за ловна камера, двр за камери, куполна камера за външен монтаж, наблюдателни камери, камери за външен монтаж, безжична ip камера, камера за магазин, камера за охрана на кола, kameri za nabliodenie, камери скрити, olx камери за видеонаблюдение, камера с нощно виждане, камера на батерии, екшън камера с wifi, камера с блутут, dvc камери, инсталиране на камера за видеонаблюдение, камера в шпионка, tvt камери, имитиращи камери, wifi смарт камера за вкъщи robicam, продавам камери за видеонаблюдение, инсталиране на камери за видеонаблюдение, камера с детектор за движение, охранителна камера 360 градуса, камера със соларен панел, камери безжични, камери за магазин

Коментари

Популярни публикации от този блог

Избираме и инсталираме GSM алармена система за даване: обяснете същността

Как да изберем най-добрия модел на безжичен светлинен превключвател: кажете основното